G&T 31 квартал III/2017 година

Специјализирано списание за градежништво и транспорт

Најнови содржини

Глобален пазар на градежна механизација

Во 2020 година 270 милијарди долари за механизација

Аналитичарите предвидуваат дека до 2020 година глобалниот пазар на градежна механизација ќе достигне вредност од 270 милијарди долари

повеќе…

Triangle пневматици

Квалитетен кинески триаголник

Формиран во 1975 година Triangle Tyre Co. е најголемиот  кинески производител на пневматици. Од широката палета на производи, посебно внимание се посветува на комерцијалниот програм на пневматици односно на производи наменети за камиони и автобуси

повеќе…

Примена на дрвото третирано со фурфурал

Еколошки прифатлив метод за третирање на дрвото

Иако во основа е хемиски процес, дрвото третирано со фурфурал алкохол е еколошки прифатлив производ, кој во однос на природното дрво има потемна боја, подобра трајност и димензиска стабилност. Неговите добри механички својства се најголемата предност во однос на останатите третмани, што значајно го проширува полето на употреба на третираното дрво во градежништвото

повеќе…

Специјализирано списание за градежништво и транспорт